Smart att anklaga Ryssland för allting?

Här är en satirisk men dessvärre inte helt verklighetsfrämmande lista över hur ”väst” förhåller sig till Ryssland. Har klippt den från The Saker blogg. ”Självmordsmässig dumhet” skriver Andrei hos The Saker.

Here is how the western elites seem to be “thinking” (I am being generous here).

 1. We accuse Russia of everything and anything
 2. Then these Russian bastards have the nerve to demand evidence
 3. We accuse them some more
 4. And then these Russian bastards have the nerve to refer to facts
 5. Then we tell them that we will sanction them
 6. And then these Russian bastards have the nerve to counter-sanction us
 7. Then we engage in military exercises right along the Russian border
 8. And then these Russian bastards have the nerve to engage in military exercise also right along the Russian border
 9. Then, to try scare them to “negotiate from a position of strength” with our empty words about being invincible
 10. And then these Russian bastards design and deploy weapons systems we can only dream about
 11. Then we tell the Russian we want them to remain neutral while we deal with the “Chinese threat” (to whom?)
 12. And then these Russian bastards laugh their heads off

Ja, och ”våra” inhemska geniala politiker är ju med i det här. Hoppas att det ändå finns folk som i bakgrunden i partierna och departementen tänker ut och förbereder en ny politik, kanske för Sveriges deltagande i det stora europeisk-asiatiska samarbetet framöver. Det låter ju som en bättre vision för framtiden, än ett evigt gnällande som knappast kan skapa något gott framöver och möjligen kan leda till att all framtid sopas bort.

Författare: bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.

7 reaktioner till “Smart att anklaga Ryssland för allting?”

 1. Det finns väl två sorters människor om man ska hårddra det lite: De som tror på allt som Ryssland anklagas för och som t o m för vidare eländentet oreflekterat. Och dom som inte gör det… Jag har nästan alltid mest gemensamt med dom senare oavsett vad det gäller…

  Gilla

  1. Glömde tillägga att jag tyvärr inte tror att det finns personer i partierna eller på departementen som förbereder för en ny Rysslands-politik. Självständigt tänkande människor göre sig icke besvär i politiken numera. Och de som ändå gör det har, tyvärr, inte en ny Rysslands-politik högt på agendan… En ”ny Jeltsin” skulle förvisso kunna ändra inställningen hos vissa men det kommer ju inte hända, om inget väldigt oförutsett förändrar läget i Ryssland och världen förstås.

   Gilla

   1. Hoppet är det sista som överger människan. Och jag hoppas att det någonstans i en skrubb sitter några filurer och skissar på en ny plan för utrikespolitiken …

    Gilla

   2. Tja, man kan ju tillsätta skurken och nynazisten Navalnyj som president! Det skulle nog bli drag under galoscherna kan man tänka i Ryssland och resten av världen också! Miljoner muslimer, georgier och andra illegala invandrare skulle slängas ut. För supernationalisten Navalnyj skulle införlivandet av östra Ukraina vara snabbt avklarat och Krim var helt rätt handlat tyckte även Navalnyj. Gullandet från västliga ledare skulle få ett abrupt slut och man skulle i väst drömma tillbaka till de lugna tiderna med Putin vid makten. Nu skulle ju aldrig en sådan galning som Navalnyj släppas fram till makten av Rysslands mäktiga militärkommando så det scenariot kan vi nog glömma.

    Gilla

 2. För länge, under Jeltsins tid, var det tokskallen Zhirinovskij som kunde ha blivit Rysslands ledare. Det hade nog inte varit så roligt med honom heller. Angående Putin är det nog hans i allmänhet lugna och avvaktande hållning, samt att alltid tala artigt, som gör att ”väst” hatar honom, men som samtidigt gör att majoriteten av ryssarna stödjer honom. ”Väst” vill ha en aggressiv tokskalle, utan att förstå vad man egentligen önskar sig.

  Gilla

  1. Nja, jag vidhåller nog att väst genrellt sett vill ha en Jeltin-typ i Kreml, en typ som man kan styra och ställa med. T ex skicka in svenska nyliberala ekonomer som gör folket fattigt men ger klirr i kassan på nya oligarker med västerländska affärskontrakt som grädde på moset.
   I departementen vet man vad Navalnyj är, men man måste ju ha någon att visa upp som skådebröd för folken (och då framförallt politiker, ledarskribenter och andra influensers) i väst. Men på samma sätt som man nyttjade nazister i Ukraina kan man ju nyttja ultranationalister i Ryssland, skickar fram dom för att sedan sätta några slätstrukna figurer vid mskten. Men, det är svårt att förstå västerländsk rysslandspolitik, dom känner inte Ryssland och förstår nog inte vad dom önskar… så sant.

   Gilla

   1. Det är klart att typer som Fyll-Boris Jeltsin är idealet för ”väst”. Fullständigt mutbara. Bara de inte slirar iväg som en del andra, och där tänker jag särskilt på figurer som Zhirinovskij som ju hade/kanske fortfarande har en folklig bas. En bas större än vad Navalniy och liknande aldrig kan få ihop.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: